Prodejna

arr3Provozní doba prodejny Praha 1Prodejna na Národní 9, Staré Město, Praha 1 - Otevřeno Podle Gusta - Národní 9 , Staré Město, Praha... arr3Naše prodejna = podle Gusta ObchodPodle Gusta Obchod Praha 1 - U nás to máš hned. Najdete nás v domě U Topičů, v přízemí domu č.p. 9,... arr3Doručení na druhou adresu - Pošli posly, posly pošli po celé Praze!Kup krásný dárek zde a my ho doručíme jako překvapení na druhou adresu pro obdarovaného. Na e-shop... arr3MALL POINT & UloženkaS radostí vám oznamujeme, že e-shop Mall.cz nově zahájil spolupráci s Uloženkou a naší prodejnou na...

Nejprodávanější

Cena pro vás: 1 199,00 Kč
Dnes
Cena pro vás: 639,00 Kč
Dnes

TOP Slevy

Cena pro vás: 279,00 Kč
Dnes
Cena pro vás: 499,00 Kč
Dnes
Cena pro vás: 799,00 Kč
Dnes


Prodej » Whisky & whiskey
Whisky & whiskey pro každou příležitost - podle Gusta obchod Praha 1

Skočte si na Národní třídu pro alkoholické nápoje, co máte rádi. Punc luxusu a výjimečnosti podle Gusta obchod. Různé druhy alkoholu za skvělé ceny.

Prodejna na Národní třídě číslo 9, Praha 1. Oblíbený alkohol najdete v domě U Topičů, v přízemí. Výběr ze stovek známých značek, osobní odběr zdarma. 

Dům F. Topič na Národní 9. Whisky & whiskey prodej ihned pro každou příležitost.

Podle Gusta - Národní, Staré Město, Praha 1 - Otevřeno

Po: 12:00 – 19:00, Út: 12:00 – 19:00, St: 11:00 – 13:00 | 14:00 – 19:00, Čt: 12:00 – 19:00
Pá: 11:00 – 13:00 | 14:00 – 19:00, So-Ne a Státní Svátky: zavřeno. Telefon na prodejnu: 776 030 228. Dostupnost MHD: Nedaleko tramvajové zastávky Národní divadlo, linky 6, 9, 18 a 22

Zajímáš se o alkohol jako dárek k svátku, k narozeninám? Jukni do našeho eshopu, klikni zde a

98,9% našich spokojených zákazníků a uspokojených zákaznic náš obchod u Národní kavárny vřele doporučuje. Mají s námi dobrou zkušenost ze svých nákupů a výdejního místa Uloženky. Jsme jejich oblíbená prodejna a výdejní místo na dobré adrese. Strategická poloha, kam mají všichni blízko.

Osobní nákup spojený s online objednávkou, osobní poradenství a servis od Gusty prostě vede. Jsme jednička na jedničce v doporučování a v prodeji na doporučení. Dobré pití na úrovni doporučíme všem ženám jako dárek pro muže, všem mužům jako dárek pro ženu. Z jejich referencí víme, že jim všem chutná skvěle.

  Bourbon pro každou příležitost - podle Gusta obchod Praha 1

Prodej whisky - kamenná prodejna. Kde nás v Praze najdete? Nejsme jen internetový obchod. V tomto domě máme také svou kamennou prodejnu. Chcete si svojí objednávku vyzvednout osobně? Potřebujete nějakou dobrůtku co nejdříve, bez čekání? Nejlepší je na nic nečekat, vydat se na cestu a zastavit se u nás. S výběrem rádi pomůžeme. V chlastu se vyznáme - máme k němu velmi vřelý vztah

Whisky & whiskey, lihovina vyrobená výhradně destilací obilné nebo kukuřičné zápary nebo zápary ze směsi obilí a kukuřice, která byla zcukřena v ní přítomnou sladovou amylázou (enzym štěpící škrob) s přídavkem nebo bez přídavku dalších přírodních enzymů a zkvašena účinkem kvasinek. Destiluje se jednou nebo více destilacemi na méně než 94,8 % objemových, takže destilát má aroma a chuť použitých surovin. Poté následuje zrání konečného destilátu po dobu minimálně tří let v dřevěných sudech o objemu nejvýše 700 litrů.

Do whisky lze přidávat pouze vodu, přičemž obsah alkoholu (etanolu) nesmí být nižší než 40 % objemových, a karamel, který slouží jako barvivo. Nic jiného se do whisky přidávat nesmí. Prostě a krátce se nesmí upravovat, přislazovat, přidávat aromata či etanol.

Zde popisujeme jednotlivé fáze výroby:

Sladování

Sladový ječmen se namočí do vody a nechá naklíčit na humnech, čímž vznikne tzv. „zelený slad“. Ve velkých průmyslových sladovnách se používají bubnová klíčidla. Hvozděním (lehké zahřívání a sušení) se zastaví klíčení. Pokud se na začátku hvozdění použijí jako palivo kusy rašeliny, vznikající aromatický rašelinový kouř se nachytá na slupky zeleného sladu a ve vůni whisky pak bude cítit rašelina a v chuti kouřová příchuť.

Rmutování

Slad se semele na hrubou drť (šrot), která se v tzv. záparové kádi smíchá s horkou vodou, která uvolní ze šrotu rozpustné cukry.

Fermentace = kvašení

V kvasné kádi se smíchá zápara a kvasinky. Po 48 – 74 hodinách vzniká břečka.

Destilace = pálení

V destilačním kotli se břečka svaří. Etanol má nižší bod varu než voda, díky čemuž se rychleji odpaří, vznikající páry se sráží (ochlazují) a tím se získává alkohol.
Většinou se destiluje dvakrát, vždy v jiném kotli, Irská whisky se destiluje třikrát.
Destilační kotel je vyroben z mědi, která čistí alkohol – jako katalyzátor odstraňuje nepříjemně páchnoucí sloučeniny síry a přiboudlinu (čím déle je alkohol v kontaktu s mědí, tím čistší a lehčí je výsledný nápoj.
Při destilaci se odstraní úkapy (předkap) a dokapy (přiboudlina) a nechá se pouze srdce („mladý destilát“).

Plnění do sudů

Mladý destilát se upraví (zředí vodou) na obsah alkoholu 63 – 64 % obj. a přečerpá do dubových sudů.
V USA se používají výhradně nové sudy, bourbon nebo žitná whisky podle tamního zákona smí zrát pouze v nových sudech. Použité sudy z USA se pak používají ke zrání whisky v jiných zemích.

Zrání

Proces, při kterém se bezbarvý a syrový mladý destilát změní v lahodný nápoj plné barvy a bohaté chuti
Délka závisí na klimatických podmínkách, velikosti a druhu použitých sudů

Míchání - blended

Většina whisky je směs sladové a obilné, míchat lze až 40 i více druhů či značek. Umění master blendera je sladit chutě tak, aby vznikl jednotný a harmonický celek a dobré pití

Stáčení do lahví

Stáčení může probíhat v automatických provozech, ale někdy se stáčí do lahví i ručně. Klasické se většinou se ředí vodou na 40% alkohol. Ty pravé jsou však plněny o sudové síle.

Podle Gusta obchod má ve své nabídce všechny druhy whisky

Malt – sladová whisky – výhradně ze sladového ječmene; single malt = z jedné palírny
Blend – míchaná – směs sladových a obilných, cca 40/60 %
Grain – obilná – z pšenice nebo kukuřice + sladový i nesladový ječmen, většinou se používá k dalšímu míchání.
Bourbon – musí být vyroben minimálně z 51 % z kukuřice a zrát minimálně 2 roky v nových vypalovaných sudech z bílého dubu.
Blended malt – míchaná sladová – směs sladových whisky z více palíren
Pure pot still – pravá irská – směs sladového i nesladového ječmene, destilovaná v kotli, vyrábí se pouze v Irsku
Rye – žitná – obsahuje minimálně 51 % žita a zraje nejméně 2 roky v nových vypalovaných sudech z bílého dubu, jedná se o původní americkou whisky.
Tennessee whisky – výroba podobná bourbonu, vyrobená minimálně z 51 % z kukuřice, filtrace přes hluboké lože dřevěného uhlí z javoru cukrového z Lincoln County


Výsledná chuť a vůně whisky se formuje ve všech fázích výroby. Základem je použitá surovina - ječmen, pšenice, žito, kukuřice případně poměr těchto surovin. Aromatické látky v kouři při sušení sladu (použití kusů rašeliny jako paliva). Měď, z níž jsou destilační kotle vyrobeny, alkohol čistí, zbavuje ho nepříjemně páchnoucích sloučenin síry a přiboudliny a naopak povzbuzuje natažení vítaných vonných a ovocných příchutí. Čím déle je alkohol ve styku s mědí, tím čistší a lehčí je výsledný nápoj. Také zpětný tok (tzv. reflux) zvyšuje čistotu alkoholu. Rozhodující je i tvar kotle, naplnění, délka destilace, sklon ramen kotle.
Whisky zraje v dubových sudech. Dubové dřevo vytahuje z destilátu hrubost a nežádoucí příchuti a vkládá žádoucí příchuti - tóny vanilky a kokosu (severoamerický dub bílý) či trpké a ovocné tóny (evropský dub letní). Díky poréznosti dřeva nápoj dýchá, nabírá ovocný charakter a komplexnost. Používají se sudy po bourbonu, sherry, víně nebo portském.
Míchání whisky je alchymie. Lze míchat až 40 druhů. Většinou se jedná o směs sladové a obilné whisky. Sladit chutě je umění dosáhnout jednotného a harmonického výsledku.
Při hodnocení whisky se zohledňuje vzhled (barva a konzistence), vůně a chuť. Používají se sklenice s užším hrdlem, které udrží vůně uvnitř sklenice. Při hodnocení vůně se zakrouží sklenkou, aby se všechny vůně mohly rozvinout, a přičichne se. Poté se do sklenky přidá kapka vody a ohodnotí se znovu. Chuť whisky je lépe hodnotit s malým přídavkem vody, lépe se pozná charakter nápoje. Hodnotí se vyváženost sladké, kyselé, hořké a slané chuti, a pocity konzistence v ústech (hladký, vazký, voskovitý, suchý, trpký). Po deseti minutách je vhodné chuť a vůni ohodnotit znovu. Mezi jednotlivými vzorky whisky je dobré vypít větší množství vody, která očistí chuťové pohárky a působí tak jako neutralizátor chuti.
Jaké chutě a vůně tedy ve whisky můžeme najít?

Obilná – sušenky, cereálie, ovesná kaše, otruby, sladové výtažky, kukuřičná kaše
Ovocná – tóny čerstvého ovoce se vytváří během fermentace; chuť sušeného nebo vařeného ovoce se získá ze sudu, ve kterém zraje – čerstvé ovoce (jablka, hrušky, broskve), citrusy (pomeranče, citrony, mandarinky), tropické ovoce (ananas, liči, banán), sušené ovoce (hrozinky, kandovaná kůra, fíky, sušené švestky), kompoty, tvrdé bonbony, rozpouštědlo (odlakovač)
Květinová – vonné květiny (růže, levandule, vřes), tráva (sušené květiny, stonky květin), umělé parfémy (osvěžovač vzduchu, voňavé bonbony)
Kouřová – rašelinové whisky, uzené maso, ryby sýr, zuhelnatělé dřevo, táborák, pálené listí, kouř z rašeliny, tabák, saze, uhlí, dehet
Léková – obvazy, náplasti, nemocnice, ústní voda, dehtové mýdlo, jód (mořská sůl), dezinfekce
Dřevitá – čerstvé dřevo (míza, borovice, kůra, čerstvý dub), vonná dřeva (santál, cedr), piliny
Výtažky ze dřeva – vanilka, kokos, karamel, med, koření (muškátový oříšek, hřebíček, skořice, zázvor), vinná (sherry, portské, rum)
Olejová – máslo, tuk, smetana, mazivo, omastek, sýr
Sírová – guma, rozškrtnutá sirka, kvasnice

Oblíbený to alkohol po celém světě. Stojí na něj fronta i u nás před domem, tak se také zastavte. Kvalitní whisky prodejna. Na prodej jsou skotské, irské, americké, japonské, kanadské, indické i ty české. U nás nenajdete žádné sračky. A stejně tak žádné dvě značky whisky nechutnají stejně, avšak mnoho našich zákazníků a lidí vůbec, kteří ji u nás kupují a pijí, rozdíl mezi nimi stejně nepozná. Co je jisté, že pouze dlouhodobým ochutnáváním na to kždý musí přijít sám. oblíbený to alkohol po celém světě. Stojí na něj fronta i u nás před domem, tak se také zastavte. Kvalitní whisky prodejna. Na prodej jsou skotské, irské, americké, japonské, kanadské, indické i ty české